iPhone 7 PLUS – Portrait Mode –

V preteklih dnevih so uporabniki iPhonov prejeli nov update – iOS 10.1, kateri je največ prinesel uporabnikov iPhona 7 PLUS. Sicer je funkcija še v stanju BETA, ampak sam lahko rečem, da je zadeva ODLIČNA. Prejeli so, kot je bilo obljubljeno na konferenci  – Portrait mode – in šele sedaj je funkcionalnost dveh kamer popolna.

iphone7 dual cam

Kaj dosežemo s funkcijo Portrait mode – depth mode? 

V pokončnem načinu iPhone uporablja 12-MP širokokotni objektiv (kateri je nameščen prav tako v iPhonu 7) in 12-MP telefoto objektiv, kombinacija obeh skupaj nam da ostrino predmeta, katerega fotografiramo in hkrati zamegljeno ozadje, katero da efekt globine. Dobimo enak efekt kot smo navajeni iz DSLR fotoaparatov.

 

Ko uporabljamo funkcijo Portrait mode, nas telefon usmerja, kako nastavit sam iPhone od objekta (razdalja do objekta). Ko sprožimo, da posnamemo sliko se ta shrani Z in BREZ efekta depth, tako, da lahko naredimo tudi primerjavo in dožimo učinek slike še bolj z odprimi usti.

V galeriji slik Photos, so tudi slike z depth effectom posebaj označene….  In še nekaj pomembnega, slika ta efekt obrdži, neodvisno od naprave – tudi če jo pošljete na kakšno drugo napravo, ki ni iPhone.

 

Spodaj nekaj slik z in brez efekta depth:

 

Hisica brez depth efektaHisica z depth efekta

 

Avto brez depth efektaAvto z depth efekta

 

Rože brez depth efektaRože z depth efekta