Kam sem parkiral avto…?

Verjetno smo se že vsi znašli v situaciji »F** kam sem parkiral avto ?«… V običajnem tednu in obisku rutinskih lokacij zmeraj parkiramo na lahko rečemo, običajna parkirna mesta ali vsaj približna. Se pa lahko zgodi, da kdaj avto parkiramo v sosednji ulici ali gremo kam na izlet in zgodi se situacija.

Verjetno vas je večina še ni opazila, da nam je to skrb Apple prihranil z pinom na mapi. Ja res je, ko parkiramo avtomobil, se iPhonu sproži avtomatika in zapiči pin v mapi, kjer smo parkirali. Zadevo smo nekaj dni preizkušali in deluje resnično fenomenalno. Ni več skrbi »Kje sem parkiral?«, saj za vašo skrb poskrbi avtomatika.

ParkedPin

Zadeva je narejena  tako, da  v kolikor pritisnete na pin Parked Car, vam ponudi še dodatne opcije – ročno urejanje lokacije (Edit Location) in navigacija do avtomobila (Directions).

Lahko tudi priložimo sliko avtomobila – Add Photo -> zadeva je super koristna v garažni hiši (ponavadi se ločijo nadstropja s številkami ali barvami).

Pokaže nam tudi čas, kdaj je bilo vozilo parkirano in seveda na koncu še lahko dodamo tudi zapisek (Add Note) recimo številka nadstropja.

 

Kaj potrebuješ, da ti bo parkiranje lažje ?  

Seveda brez iPhona in avomobila z možnostjo CarPlaya ali samo bluetooth -a ne bo šlo.

 

Nastavitve, katere morajo bit aktivne v iPhonu:

  •  Lokacija

Settings > Privacy > Location Services

  • Pogoste  lokacije

              Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > Frequent Locations

  • Vključeno lokacijo parkiranja

             Settings > Maps > Show Parked Location

 

ParkedCarPinPArkedCarPin2