iOS 11: Deli geslo za brezžično povezavo

Vsem je poznano, če smo kje na obisku “Ej, kakšno imaš geslo za WiFi?” ali pa v kakšni restavrciji, baru “Kakšno pa imate geslo za wifi?”.

Apple se je odločil, da zadevo poenostavi – in mislim, da jim je uspelo.  V svoj zadnji operacisjki sistem za mobilne napreve iOS 11 so dodali res zanimiv bombonček in sicer “deljenje gesla za wifi”.

Kako to izgleda? Kako to deluje ?

Zelo enostavno.

Ste uporabnik iPhon-a vaš telefon že uparjen na določeno brezžično omrežje (domače ali javno) in sedaj bi radi uparili novo napravo (iPad, i naprave od prijatljev,…) – ni vam več potrebno iskat kakšno je geslo za WiFi to lahko storite zelo enostavno.

Na napravi, ki še ni povezan na WiFi to naredite po klasičnem postopku, vendar ostanete na polju, kjer se vpiše geslo.

 

V tem trenutku vaša naprave poišče naprave v okolici in jim pokaže pojavno okno na zaslonu (posotpek je podoben ko pri parjenju Apple Watch-a oz. Apple AirPods-ov), s tem ko potrdimo se na novi napravi samodejno izpiše geslo in se naprava poveže…  Seveda se geslo še vedno izpiše pod črnimi pikicami, tako da se geslo še zmeraj ne izda v kolikor tega ne želite.

 

IMG_7138

 

Zadevo smo tudi preizkusili in ugotovili, da je to res odličen dodatek mobilnim naprav, saj olajša marsikatero sivo las pri iskanju WiFi ključev… 🙂