Splošni pogoji poslovanja

S spletno trgovino upravlja podjetje NOVUS VIRTUS, Jure Frank s.p., Bresterniška ulica 75, 2354 Bresternica (v nadaljevanju ”spletna trgovina” ali ”podjetje”).

Splošni pogoji poslovanja
Splošno pogoji spletne trgovine s katero upravlja Novus Virtus, Jure Frank S.P. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), , ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Postopek nakupa
Po artiklih, ki so na voljo za nakup lahko brskate preko menijskih kategorij ali preko facebook strani spletne trgovine. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknete na “Dodaj v košarico”.
Vaše naročilo lahko zmeraj pregledate v košarici, ki vam omogoča, da preverite ali ste izbrali pravo količino izdelkov, pravo velikost ali opcijo. Sistem spletne trgovine vas bo iz košarice peljal skozi proces izpolnjevanja vaših podatkov, plačila in konca nakupa.
Po oddanem naročilu prejmete na vašo e-pošto ali na navedeno telefonsko številko potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na enega izmed načinov obveščanja, ki ste ga izbrali. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Načini plačila
– Z nakazilom na račun –> po predračunu
– Paypal
– Po povzetju

Cena in veljavnost ponudbe
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€) . Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.
Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo.
Vse cene so z vštetim DDV.

Dostava in z njo povezani stroški
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pošiljke se dostavljajo preko Pošte Slovenije ali v lastni režiji, prav tako pa si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Stroške dostave plača kupec.
Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki ali pošti, preko katere izvajate plačilo.

Zaloga artiklov
V spletni trgovini so nekateri artikli dobavljivi v roku 3-6 delovnih dni zaradi rokov proizvodnje in zasedenosti.
V primeru, da je zaloga izdelka, ki je dobavljiv v roku 3-6 delovnih nemogoče dobaviti v tem času, vas bomo tudi obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo, potrdite spremembo naročila v podoben artikel ali potrdite, da boste počakali, da bo artikel ponovno na zalogi. Opravičujemo se vam zaradi kakršnihkoli nastalih nevšečnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

Računi in hranjenje podatkov
Vse dokumente, potrditev naročila, predračun, v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki, drug izvod pa se hrani v elektronski obliki na sedežu podjetja. Dostop do dokumentov hranjenih v podjetju je možen na podlagi dogovora z lastnikom podjetja.

Preklic naročila
Kupec lahko kadarkoli brez dodatnih obveznosti in pojasnila naročilo prekliče v času od oddaje naročila, do prejema obvestila, da je bilo naročilo odpremljeno. To lahko opravi preko elektronske pošte info@ddos.si.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.